maanantai 13. maaliskuuta 2017

SOHVAA ETSIMÄSSÄ

Heippahei!

Täällä taas touhuttu vaikka minkä projektin parissa. Meillä on tosiaan kodin sisustuksen tyyli muuttunut täysin ja sitä ollaankin sitten pikkuhiljaa lähdetty uudelle tyylisuuntaukselle tavara kerrallaan. Olen myynyt ja marittanut kohta jo meidän koko omaisuuden ja tilalle on ostettu tavaroita, joista aidosti välitämme ja joista tulee jollain tapaa todella lämmin ja hyvä fiilis, sellainen ihanan kotoisa. Olen tekemässä postausta meidän vanhasta tyylistä tässä lähiaikoina, joten en siitä lähde sen enempää tässä kertomaan. En sen takia myöskään lisäile kuvia vanhoista sohvistamme, koska olen säästänyt niitä kuvia tulevaan isompaan postaukseen, kannattaa siis pysyä kuulolla, niin näet vilaukset vanhoista sohvistamme.

 Laskimme juuri tuossa J:n kanssa, että olemme asunut yhdessä lokakuusta 2012 ja sohvamme on vaihtunut sen jälkeen neljä kertaa. Jokaisessa sohvassa on ollut jotain hyvää, mutta kuitenkin jotain niin huonoa tai ärsyttävää, että sen on täytynyt lähteä kiertoon ja sen oikean sohvan metsästys on jatkunut.

 Ensimmäinen sohva oli J:n oma, joka oli ostettu Urjalasta paikallisesta pienestä huonekaluliikkeestä ennen kuin edes tapasimme. Sohva oli levitettävä, tummansininen ja sen tyynyillä oli kukkakuvioita. En itse tykkää levitettävistä sohvista, koska mielestäni ne eivät ole tarpeeksi pehmeitä ja mukavia istua. Kun muutimme isompaan asuntoon, alkoi sohva tuntua aivan liian pieneltä isoon uuteen olohuoneeseen, joten päätimme lähteä sohvaostoksille.

 Toinen sohvamme löytyikin Maskusta ihan sattumalta, isoa lähdimme katselemaan ja ison todellakin ostimme. Teimme aivan liian hätäisen päätöksen sohvan kanssa sillä emme olleet edes mitannut olohuonettamme tai ollenkaan ajatelleet muuta sisustusta. Sohva oli u-mallinen ja tummanharmaa. Löhöilyyn tuo sohva sopikin vallanmainiosti ja se olikin pitkään todella ihana, mutta kun O kasvoi hieman isommaksi ja alkoi heitellä sohvatyynyjä ympäriinsä, alkoi itseäni ärsyttämään niin paljon, että päätin laittaa sohvan myyntiin. Tässä vaiheessa aloin myös todenteolla kiinnostua sisustamisesta ja siitä tuli pikkuhiljaa iso projekti itselleni.

 Kolmas sohvamme löytyi Ikeasta. Bongasin sen facebookin ryhmästä, jossa olin silloin. Joku oli lisännyt kuvan omasta olohuoneestaan ja ihastuin sohviin niin, että päätin etsiä samanlaiset. Tässä vaiheessa meidän sisustustyylimme oli lähtenyt hurjaa vauhtia kohti maalaisromantiikkaa ja nuo sohvat sopivat sinne kuin nenä päähän. Lähdimme kokeilemaan sohvia Ikeaan ja ihastuimme täysin, joten sohvat lähtivät heti meidän matkaamme. Sohvat olivat Ektorp-sarjaa ja ne taitavat olla todella suosittuja sohvia. Mukavuus ja kankaiden helppohoitoisuus veivät pisteet kotiin. Ajattelin silloin, että sohvat olisivat meille juuri sopivia, sillä kankaat olisi helppo vaihtaa erivärisiin, jolloin kyllästyttyäni meidän ei tarvitsisi ostaa kokonaan uusia sohvia vaan uudet kankaat riittäisivät. Tämä ajatus jäikin vain ajatuksentasolle sillä mieluisen värisiä kankaita ei Ikeassa ollut saatavilla, joten nämäkin sohvat lähtivät uuteen kotiin ja löysimme taas itsemme katselemasta uusia sohvia kotiimme.

 Neljäs eli nykyinen, uusi sohvamme löytyi myös Ikeasta ja vähän samaan tyyliin kuin edellisetkin, nimittäin facebookin ryhmäläisen kuvasta. Sohva sopi mielestäni täydellisesti uuteen tyyliimme ja koska sohvien vaihto oli jo hetken pyörinyt mielessä, ajattelimme käydä hieman testailemassa sohvaa. Ihastuimme sohvaan täysin ja myös kankaan väri miellytti silmääni, joten päätimme napata sohvan kotiimme. Siinä se nyt on koottuna, omalla paikallaan ja olemme kaikki ihastuneet siihen täysin. Tässä on kaikkea, mitä olemme etsineet ja tässä on kaikki edelliset virheet korjattuina. Istuintyynyt ovat vetoketjuilla kiinni sohvassa, joten niitä eivät lapset saa viskottua lattialle, kangas on helppohoitoinen ja ne saa myös helposti vaihdettua uusiin ja ennen kaikkea sohva on ihanan syvä ja siinä on hyvä löhöillä, viemättä kuitenkaan koko olohuoneen tilaa. Täydellinen sohva, voisin sanoa.

Niin löytyi meidän uusi sohva, Ikean Söderhamn.

XO - JANNA


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti